«Όχι» Αναστασιάδη σε συμφωνία που επιβαρύνει Τράπεζα Κύπρου με δάνειο Λαϊκής

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μίας συμφωνίας διάσωσης που θα επιβαρύνει την Τράπεζα Κύπρου με τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δανεισθεί η Λαϊκή Τράπεζα από τον μηχανισμό ELA της ΕΚΤ εμφανίστηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των επαφών του με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης αποσαφήνισε πως ένας τέτοιος όρος δεν γίνεται αποδεκτός από τη Λευκωσία, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ να επιμένει ωστόσο σε αυτή τη θέση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου επέβαλε ημερήσιο όριο αναλήψεων 100 ευρώ από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.

Εν τω μεταξύ, για τις 21:00 μετατέθηκε η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου θα κριθεί το σχέδιο διάσωσης της Μεγαλονήσου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιζητούν μία οριστική λύση στο κυπριακό ζήτημα, καθότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει προειδοποιήσει πως από την Τρίτη θα διακόψει την έκτακτη χρηματοδότηση που παρέχει στα κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα, σε περίπτωση που έως τότε δεν έχει επιτευχθεί μία συμφωνία που θα διασφαλίζει την κεφαλαιακή βιωσιμότητα των τραπεζών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ