Κλείσιμο

Κυπριακό Πρακτορείο: Δεν υπάρχει συμφωνία Λευκωσίας-τρόικα, ελέω ΔΝΤ

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε ακτίνα συμφωνίας με την τρόικα, όπως δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ανώτερος αξιωματούχος της κυπριακής πλευράς που έχει γνώση των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων με την τριμερή.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο, ο εν λόγω αξιωματούχος απέδωσε το αδιέξοδο στην εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «κάθε μισή ώρα προβάλλει και νέες απαιτήσεις».

Σε εξέλιξη μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκεται συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων της τριμερούς.

Η Λευκωσία επιζητά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με την τρόικα, ενώ στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει το Eurogroup στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα της Μεγαλονήσου.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το «ακανθώδες» ζήτημα φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, Λευκωσία και τριμερής συμφώνησαν στην επιβολή τέλους 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ που τηρούνται στην Τράπεζα Κύπρου, και εισφοράς 4% στις αντίστοιχες καταθέσεις που βρίσκονται στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΚΠΕ