Κλείσιμο

Αντιδράσεις από τα ελληνικά κόμματα για την Κύπρο

Την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν οι σημερινές εξελίξεις στην Κύπρο αναφορικά με την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής έναντι του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως «Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του κ. Στουρνάρα, ψήφισε το σχέδιο της [Άνγκελα] Μέρκελ, που οδηγεί στην καταστροφή την κυπριακή οικονομία αλλά και την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό, διαλύει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία».

Σε επιθετικότερο μήκος κύματος κινήθηκε η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας την «ελλαδική» κυβέρνηση πως «στήριξε την άθλια, τοκογλυφική επίθεση κατά της Κύπρου» και συμπληρώνοντας ότι «η απόλυτη υποταγή στην καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αποφέρει μόνο δεινά στον ελληνικό λαό».

Για κλιμάκωση της επίθεσης που αφορά στο σύνολο των δικαιωμάτων της Κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν περιορίζεται στο κούρεμα των λαϊκών καταθέσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Προσθέτει πως η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα αποκαλύπτουν ότι η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν λύση σωτηρίας και λαϊκής ευημερίας, όπως προπαγανδίζονταν.
Ο κυπριακός λαός που είπε το περήφανο «όχι» στο σχέδιο Ανάν, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, βαδίζοντας στον δρόμο της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της μη ένταξης σε καμία ιμπεριαλιστική συμμαχία όπως ο ΝΑΤΟϊκός «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη»", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση της Κύπρου, με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά να «καταστήσει σαφές «ότι η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια επιλογή».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ