Κλείσιμο

Τσίπρας: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για την Κύπρο

Να προχωρήσει στην έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εχει δικαίωμα να πράξει, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσιπρας, ώστε να καταστήσει σαφές «ότι η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια επιλογή».

Μάλιστα, καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση για παντελή έλλειψη ενημέρωσης της Βουλής. Όπως είπε ζήτησε την Καθαρά Δευτέρα με επιστολή από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνει άμεσα ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης στο Eurogroup, αλλά «αρνήθηκαν με φτηνές δικαιολογίες».

Παράλληλα ζήτησε την άμεση σύγκληση της Συνόδου Κορυφής για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ενώ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο ως «κίνηση – βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας της Ευρώπης.

Τόνισε πως η απόφαση πρέπει να ματαιωθεί προτού υπάρξουν ανυπολόγιστες ζημίες και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά πως στήριξε την απόφαση δημιουργώντας δεδικασμένο.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η απόφαση ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για τη σταθερότητα τόσο του κυπριακού, όσο και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, κάνοντας μάλιστα λόγο για στρατηγική αποικιοποίησης στον ευρωπαϊκό νότο.

«Είναι προφανές ότι στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη το πρωί
αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί για την Κύπρο. Θα αποτελείται από τους: Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ρένα Δούρου, υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Απάντηση Κεδίκογλου

"Προφανώς, ο κ. Τσίπρας επειδή στην Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, φαντασιώνεται εαυτόν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Μεταξύ άλλων αδιανόητων, είπε σήμερα ότι ακόμα και αν η Κυπριακή Βουλή επιλέξει να ψηφίσει την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει να τη μπλοκάρει. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Επίσης, μαθήματα αγάπης για την Πατρίδα από τον αρχηγό ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων, μιλάει για Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του και "χαρίζει" Ελληνικές βραχονησίδες στην Τουρκία, δεν δεχόμαστε", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: skai.gr