Κλείσιμο

Βενιζέλος: «Μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της ευρωζώνης» για Κύπρο

Την πεποίθηση ότι οι «μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της ευρωζώνης για την Κύπρο, πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της» εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο σειράς επαφών που είχε με την ηγεσία της Μεγαλονήσου.

«Ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «κανείς» δεν πρόκειται να «υποδείξει στον κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του, τι θα αποφασίσουν», προειδοποιώντας πως πλέον η ευρωζώνη «βρίσκεται τώρα μπροστά στο δίλημμα ή να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο [...] ή να πυροδοτήσει ανεξέλικτες καταστάσεις που θα τη βλάψουν ως σύνολο».

Το κυπριακό κοινοβούλίο ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 18:00 προκειμένου να ψηφίσει το νέο μέτρο έκτακτης φορολόγησης των καταθέσεων.

Ωστόσο, έπειτα από την εκτίμηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη πως η Βουλή, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα απορρίψει το νομοσχέδιο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίασης για την Τετάρτη.

Η οριστική απόφαση για τη συνεδρία ή όχι της Ολομέλειας της Βουλής, θα παρθεί στις 17:00 το απόγευμα, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ