Κλείσιμο

ΝΔ: Αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Κύπρο τα έχει προτείνει για Ελλάδα

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup για επιβολή έκτακτης εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις, με τη ΝΔ σημειώνει πως αυτά που καταγγέλλονται από την Κουμουνδούρου «ως καταστροφή της Κύπρου» προτείνονταν «με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα» από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «τυχοδιωκτισμό» που «δεν έχει όρια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει, ότι αυτά που σήμερα καταγγέλλει ως καταστροφή της Κύπρου – τη φορολόγηση καταθέσεων – τα δικά του στελέχη τα πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω ανακοίνωσής της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας μάλιστα πως «πριν λίγους μήνες» ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιβολή παρόμοιου μέτρου σε άτομα με «εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20 χιλιάδων ευρώ».

Στρέφοντας τα βέλη της κατά του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της Κύπρου, η Συγγρού διερωτάται για το τι μπορεί να πράξει το ελληνικό κοινοβούλιο, «να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου;», προσθέτοντας δηκτικά πως το αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πριν την υπερψήφιση του επίμαχου μέτρου από την κυπριακή Βουλή.

Το αίτημα του κ. Τσίπρα έχει απορριφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως ο Ανώνης Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μεγαλονήσου είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 18:00, ενώ οι εμπορικές τράπεζες και το χρηματιστήριο του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη και την Τετάρτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ