Κλείσιμο

Φάιμαν: Δεν φταιει ο κύπριος εργάτης για τους ρώσους ολιγάρχες

Κριτική στο «πακέτο διάσωσης» του Eurogroup για την Κύπρο, άσκησε τη Δευτέρα ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας πως «είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρει απαντήσεις, οι οποίες θα προστατεύουν τους απλούς ανθρώπους και τα μέσα εισοδήματα».

Όπως πρόσθεσ
ε ο Αυστριακός καγκελάριος, «αν κάποιος θέλει να πλήξει τους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι απλώθηκαν σε ένα μικρό νησί, σε έναν τομέα που σχεδόν δεν υπάρχουν οι νομοθετικές προβλέψεις, τότε θα πρέπει να παραδεχτεί πως ο Κύπριος εργάτης, δεν φταιει σε τίποτε γι αυτό». Είπε ακόμη ότι το καθήκον των Ευρωπαίων πολιτικών είναι να φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην ευρωπαϊκή συζήτηση.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο κ. Φάιμαν είχε επισημάνει πως η Κύπρος πρέπει να υποστηριχτεί για να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους, ακόμη και αν πιθανόν έγιναν λάθη και η χώρα ισοδυναμεί με έναν φορολογικό παράδεισο.

Σύμφωνα
με τον Αυστριακό καγκελάριο -ο οποίος επανειλημμένως στο παρελθόν, σε αντίθεση με άλλους ηγέτες, είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της στήριξης της Ελλάδας και της παραμονής της στην Ευρωζώνη- μια τέτοια στάση απέναντι στην Κύπρο θα δώσει το μήνυμα ότι η Ευρωζώνη δεν εγκαταλείπει κανέναν εταίρο.
Πηγή: skai.gr