Σαμαράς: Η Ελλάδα προσφέρει στους ξένους επενδυτές red carpet όχι red tape (upd)

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς έφερε ως παράδειγμα το θέμα της ΑΟΖ, όπου είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προχωρά η κυβέρνηση, ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε πως θα υπάρχουν δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ. «Η χώρα προσφέρει στους ξένους επενδυτές red carpet και όχι red tape» τόνισε θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι σκοπός της χώρας είναι η ανάπτυξη και όχι τα γραφειοκρατικά κωλύματα. 

Για τον προϋπολογισμό δήλωσε πως θα είναι εντός στόχων και ανέφερε ότι υπάρχουν φωνές λαϊκισμού από αριστερά και δεξιά οι οποίες όμως δεν θα εμποδίσουν την υλοποίηση του προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης στην Αθήνα αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνησή του ανήκει στις ηγεσίες εκείνες του ΕΛΚ που «πολεμούν την κρίση με θάρρος και αποφασιστικότητα, όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πολωνία».

Εξήρε ταυτόχρονα τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει η κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες της χώρας, με στόχο να επανέλθει η οικονομία σε σταθερά επίπεδα.

Ο κ. Ντολ υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει κάνει σοβαρή πρόοδο, η οικονομία της γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική και το έλλειμμα μειώνεται.

"Όλα αυτά είναι θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα, αλλά είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κατέληξε.



Πηγή: Γιάννης Ντζούνος,Newsdesk ΣΚΑΙ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ