Λίστα Λαγκάρντ: Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν πρακτικά καταθέσεων

Τρεις καταθέσεις προσώπων που εξετάσθηκαν πρόσφατα από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής ζητουν οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Μουζακίτης και Πεπόνης προκείμενου να ολοκληρώσουν την έρευνά τους για τη λίστα Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ζητούν τις καταθέσεις του πρώην Νομικού Σύμβουλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Χρήστου Αθανάσιου στελέχους του ΣΔΟΕ, και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η άσκηση από τους οικονομικούς εισαγγελείς ποινικών διώξεων κατά μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, στην Προανακριτική Επιτροπή, κατέθεσαν οι δύο πρώην συνεργάτιδες του κ. Παπακωνσταντίνου κυρίες Δήμα και Κιουλταλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη «λίστα Λαγκάρντ» ούτε ήταν παρούσες στην παράδοση του πρωτότυπου CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου