Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες της παράταξης για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, αποκλεισμός τη Χρυσής Αυγής από τη συγκρότηση μετώπων και πλειοψηφιών στη Βουλή, ολοκληρωμένη νομοθεσία κατά της βίας που απαγγέλλει ποινές και θεωρεί ότι είναι αυξημένη η ποινική ευθύνη στελεχών ενός κόμματος που προωθεί το φαινόμενου του "αντικοινοβουλευτικού κοινοβουλίου".
Αν αυτές οι πρωτοβουλίες είναι το "εύκολο μέρος", όπως τις χαρακτήρισε, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "χρειάζονται κι άλλα που είναι δύσκολα". Τόνισε ότι χρειάζεται εσωτερική παρακολούθηση και κάθαρση της αστυνομίας από τη Χ.Α., ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς επίσης και καθαρή θέση από μέρος της Εκκλησίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την αντιμετώπιση του εκφασισμού της κοινωνίας με την αντιμετώπιση του μετώπου της ανεργίας και επεσήμανε την κατεπείγουσα υποχρέωση να ζητηθεί η μεταφορά σημαντικών διαρθρωτικών πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στο κοινωνικό ταμείο, για τη χρηματοδότηση ενός "γιγαντιαίου προγράμματος" κατά της ανεργίας.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τον κίνδυνο να υποταχθούν οι πολίτες στη γοητεία της βίας, "δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι της δημοκρατίας στη χώρα μας".
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.