Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση των εταίρων

H τριανδρία της καταστροφής επιβεβαιώνει την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική του «λάθους», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει ότι το όψιμο ενδιαφέρον των συγκυβερνώντων για την ανεργία, είναι υποκριτικό, ειδικά «όταν ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα την αντιμετωπίσει εφαρμόζοντας επιθετικότερα την ίδια πολιτική λιτότητας.»

«Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά που είναι προσηλωμένη στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα αυτή την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική λιτότητας σε μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία και οικονομία, θα πάρει την απάντησή της από τον ελληνικό λαό, μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Απο την πλευρά του, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμπαίζουν και προκαλούν τους ανέργους και ειδικά τους νέους, όταν αξιοποιούν την ανεργία για να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον Περισσό, αντί για μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση στέλνει στους ανέργους χαράτσια και εξοντωτικούς φόρους ενώ χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες. Το ΚΚΕ καλεί στο πλαίσιο αυτό τους νέους και όλους τους εργαζομένους στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: skai.gr