Σαμαράς: Δεσμεύομαι ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Σε προσωπική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

«Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να θέσει τέλος στις υποψίες περί επερχόμενης μείωσης του κατώτατου μισθού, που ανέκυψαν έπειτα από μία πολύκροτη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ο οποίος στις αρχές τις εβδομάδας εκτίμησε πως ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας παραμένει «πολύ ψηλός».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ακόμα και στην περίπτωση που «η ύφεση [...] είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα», «φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός, «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».Υπογραμμίζει δε ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να πληγεί η γραφειοκρατία και να υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις.

Παρά ταύτα, στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο των απεργιών και των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει» όταν «κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα.

«Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος ειδικά στους αγρότες, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το καλύτερο δυνατό για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για παραχωρήσεις. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Σαμαράς αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί «ό,τι διαλύει τα πάντα», αλλά ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ