Βρούτσης: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

Προηγήθηκε δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα». [Διαβάστε τη δήλωση ΕΔΩ]

Ο κ. Βρούτσης απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μέργου, ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα έως το τέλος του προγράμματος.

Πρόσθεσε ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι έγινε από τον κ. Μέργο μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat για τον κατώτατο μισθό στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι προφανώς για την κυβέρνηση δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις προκαλούν το κοινό λαϊκό αίσθημα», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι μπορεί οι δηλώσεις Στουρνάρα να αδειάζουν τον γενικό γραμματέα αλλά αυτό δεν αρκεί. 

«Θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη δήλωση Μέργου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτησή του βρίσκεται σε αντίθεση τόσο με την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ όσο και με εκείνη της κυβέρνησης. 

Για απίστευτα κυνική δήλωση του γενικού γραμματέα που ομολογεί τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης, για νέα μεγαλύτερη μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας, κάνει λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λαγό» χαρακτήρισε τον κ. Μέργο ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. «Οι δηλώσεις αυτές οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού» πρόσθεσε.

«Τα golden boys της ΝΔ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αγορά και την αληθινή ζωή είναι καλύτερα να κλειδώνονται στα γραφεία τους και να μην μιλάνε δημόσια», τονίζει η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ αναφέρει από την πλευρά του ότι αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους της συγκυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.




Πηγή: skai.gr