Τσίπρας: Kομπάρσος στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός - Μας κυβερνούν ακραίοι

«Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει» υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πήρε 25% λιγότερα από ό,τι δεν αξιοποίησε στον προηγούμενο προϋπολογισμό.

Τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «πανηγύριζε» επειδή πήραμε περισσότερα από όσα είχαν υπολογιστεί το Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν διεκδίκησε τίποτα και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κομπάρσο».

Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης, ενώ άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία, πήραν γιατί τα διεκδίκησαν.

Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά και πελατειακό σύστημα στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας. «Αν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια και στοχευμένες δράσεις για τις χώρες που βρίσκονται στο μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολίτες ζουν καθημερινά μια τραγωδία και ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει τα απαραίτητα, επισημαίνοντας ότι προ μνημονίου οι άνεργοι ήταν 450 χιλιάδες και τώρα έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο.

Αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους και σημείωσε ότι δεν ζητούν επιδοτήσεις, θέλουν τη δυνατότητα να παράξουν, σημειώνοντας «γιατί οι εφοπλιστές να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να μην μπορούν να έχουν και οι αγρότες φθηνό πετρέλαιο;».

Ο κ. Τσίπρας παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» αναφέροντας ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δείξει ότι τα πράγματα πάνε καλά, αλλά «όχι με τον ίδιο ωραίο τρόπο όπως στην ταινία».

Αναφερόμενος στους λάθος υπολογισμούς του ΔΝΤ, δήλωσε ότι «κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τον εαυτό τους, για να παει αλώβητη η κα. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές». Πάντως, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά δεν έκανε λάθος, αλλά ήταν μία συνειδητή επιλογή να γίνει η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας, απλώς δεν υπολόγισαν σωστά τα ποσοστά. «Η φτωχοποίηση της Ελλάδας ήταν στρατηγική τους επιπλογή» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την απόκλιση 7% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, σημείωσε ότι ακολουθείται μία αδιέξοδη πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «το μνημόνιο είναι νεκρό ... θα καταργηθεί μέσα από την ψήφο του λαού», προσθέτοντας ότι «η τρόικα και οι επιλογές της κα. Μέρκελ είναι απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Για τη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και με αφορμή τον φόρο στο πετρέλαιο, γνωστοποίησε ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ του είπε ότι εκείνοι έβαλαν τους στόχους, δεν είπαν με ποιο μέσο θα επιτευχθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έδωσε ‘στεγνά’ τον κ. Στουρνάρα».    

Σχολίασε ακόμη οτι αντί ο υπουργός Οικονομικών να μετατρέπει έλληνες μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια, να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

«Εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει» είπε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται πολλά πράγματα, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις και μισθούς στην προ μνημονίου εποχή και δεν το λέει για να γίνει αρεστός, αλλά για να βγει η χώρα από την κρίση «πρέπει να δώσεις χρήματα σε αυτούς που θα καταναλώσουν ό,τι πάρουν και να πάρεις χρήματα από αυτούς που θα τα αποθηκεύσουν και θα τα βγάλουν στο εξωτερικό».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις χιλιάδες οφ σορ εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, το 2003 η χώρα είχε λάβει 4,8 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα μόλις 345.000.

Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης και διεθνείς οργανισμοί θέτουν θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι», λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους και πρόσθεσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως όμηρος, ακολουθεί και έχει γίνει συνιστώσα της δεξιάς. «Αυτό που έχουμε σήμερα είναι η Πολιτική Άνοιξη η οποία απέτυχε» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η «ακροδεξιά ατζέντα» της κυβέρνησης πριμοδοτεί την επικίνδυνη Χρυσή Αυγή.

Για το κόμμα του είπε ότι δεν φιλοδοξεί να γίνει «νεκροταφείο» αλλά «φυτώριο» επισημαίνοντας ότι θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη να ανασυγκροτήσουν την πλατιά παράταξη της αριστεράς «που θα διεκδικήσει να βγάλει τον τόπο από αυτή την τραγωδία που ζούμε σήμερα. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων, γιατί η χώρα είναι οι πολίτες και δεν είναι οι τράπεζες και οι δείκτες της οικονομίας».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για διάφορες αναφορές των μελών του, είπε ότι «ψάχνουν κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να δουν τι γράφει στο Facebook», σημειώνοντας ότι η παράταξη δε θα στερήσει από κανέναν να έχει την άποψή του, αρκεί να διευκρινίζει ότι είναι προσωπική. «Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πολιτική μόνο με την επικοινωνία, είναι βαθιά γελασμένοι» είπε και σημειώνοντας ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της θανατικής ποινής, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά εξηγήσεις, δεν κάνει «πολιτική φθηνής επικοινωνίας», γιατί «τα επιτελεία μας εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου όταν γίνουμε κυβέρνηση. Η πραγματικότητα δεν παίρνει photoshop».

Τέλος, δήλωσε ότι παντού υποδέχονται στο εξωτερικό τον ΣΥΡΙΖΑ ως την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας και τόνισε ότι θέλουν να ξανακάνουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια «να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά και να ζήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται» και δεν βγαίνει να μιλήσει στο λαό, ούτε παραχωρεί συνεντεύξεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ