Μαρκογιαννάκης: Δύο μήνες ακόμα θα διαρκέσουν οι καταθέσεις στην προανακριτική

Την εκτίμηση πως θα διαρκέσει ακόμα δύο μήνες η προανακριτική επιτροπή, έκανε ο πρόεδρός της επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφερόμενος στη διαδικασία και τον αριθμό των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Την ίδια ώρα, παρά την έγκριση από την πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής για δημοσιοποίηση της συνεδρίασης, ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους εκτίμησε πως τελικά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αφού όπως είπε «μας εμποδίζουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος». Πάντως το θέμα θα παραπεμφθεί στη διάσκεψη των προέδρων. Στην πρότασή του κ. Μαρκογιαννάκη φέρεται να συμφώνησαν όλα οι πλευρές εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις, αλλά το υλικό να μην δημοσιοποιείται και απλά να κρατείται για αρχειακούς λόγους, κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μετά το τέλος των εργασιών της προανακριτικής.

Νωρίτερα, η επιτροπή αποφάσισε να «παραπέμψει» την κατάθεση των 43 συνολικά (και όχι 28 όπως είχε γίνει γνωστό) συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αποκαλυφθεί σε ποιον είχε δώσει για φύλαξη το αρχικό CD του οποίου η τύχη αγνοείται.

Μόνο 5-6 στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού θα κληθούν να καταθέσουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Στην επιτροπή κατέθεσε
η σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων χρεών Σοφία Ρίτσου, η οποία φέρεται να είπε πως δεν είχε καμία ανάμιξη με την λίστα Λαγκάρντ, ούτε ήρθε στην κατοχή της κάποιο σχετικό υλικό, αλλά ούτε και σχετίστηκε με τη διακίνησή της εντός του υπουργείου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος