Δένδιας: Εφαρμογή των νόμων προς όλους

«Απαιτούνται σκληρές επιλογές για την εφαρμογή των νόμων προς όλους», διεμήνυσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, μιλώντας σε εκδήλωση για την εγκληματικότητα, στην Τεχνόπολη.

Όπως είπε, «ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974 μέχρι σήμερα, είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε καταλήψεις, είτε μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για το άγος της Marfin», υπογραμμίζοντας ότι «απαιτούνται ρήξεις και τομές».

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλα, πρέπει να βρουν το δρόμο τους, «ο οποίος μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας, η εφαρμογή των νόμων προς όλους».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Βλέπουμε τον πανεπιστημιακό χώρο να νομιμοποιείται σαν ένας θύλακας 'ελευθερίας' μέσα σε έναν αυταρχικό περίγυρο, άρα και ως χώρος βίαιης αντίστασης απέναντι στην κρατική εξουσία, λες και ζούμε ακόμη σε καθεστώς στρατιωτικής δικτατορίας. Την αποθέωση αυτής της αντίληψης τη βλέπουμε στη στάση κάποιου κομματιού της Αριστεράς απέναντι στην ένοπλη τρομοκρατία καθ 'όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ο ένοπλος τρομοκράτης είναι 'εκτελεστής', η μακρά ένοπλος χειρ μιας δικαιοσύνης 'λαϊκής', που είναι βεβαίως υπέρτερη της αστικής».
Πηγή: skai.gr