Νέα.... «βίντεο – κόντρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τη νέα «φωτιά» πυροδότησε η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία αναφέρεται σε ομιλία του Πρωθυπουργού το 2011 και κάνει λόγο για «διγλωσσία» του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «διγλωσσία», επικαλούμενος δήλωσή του ως προέδρου της ΝΔ στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνιζε ότι «όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας...»

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει στην ανακοίνωση λέγοντας «τώρα πλέον ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία». Δείτε αναλυτικότερα την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν έντονη και κάνει λόγο για παραχάραξη δηλώσεων του κ. Σαμαρά και λασπολογία. Μάλιστα, αναφέρει ότι «οι προπαγανδιστές της δεκάρας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίστασαν να λογοκρίνουν ακόμα και τον ίδιο τους τον αρχηγό για τη γκάφα του στο ΔΝΤ, έχουν το θράσος να μιλούν για δήθεν δικαιολόγηση της βίας σε ομιλία προ διετίας του Πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Αυτοί που κατά δήλωση του Εκπροσώπου κατέχουν λοστάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ως είδη οικιακής χρήσεως, αυτοί που απειλούν να λιντσάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, αυτοί που υπερασπίζονται στα δικαστήρια τρομοκράτες, καλό θα ήταν να ζητούσαν μια απλή συγγνώμη και να αρχίσουν να φέρονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα».

Επίσης, η ΝΔ αναφέρει ότι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να αναφέρει ότι στην ίδια ομιλία του 2011, ο Πρωθυπουργός στην αμέσως προηγούμενη φράση του αναφέρει επί λέξει:
«Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικία.» Μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο. Δείτε αναλυτικότερα την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση
έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε «η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού…».



Πηγή: skai.gr