Σκληραίνει η κόντρα Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου για το Mall

Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καλώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να «να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία». Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει αυθαίρετο το κτήριο του Mall, όπου έγινε η πρόσφατη βομβιστική επίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει «οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή! Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του ‘αναρχικός’ βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο ‘ανομία’ σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα ‘αυτοκτόνα ή πάρε όπλο’, απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με αφορμή τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ζήτησε επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα.
Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου ήταν η εξής: «Πρόκειται για μια άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter «όποιος λέει ότι το Mall είναι αυθαίρετο, είναι φιλοτρομοκράτης και γραμμή για το "σκαμνί"; Δεν υπάρχουν κάποιοι στην Κυβέρνηση να βάλουν φρένο;’.

Στο μεταξύ, την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή, με αφορμή τη θέση που διατύπωσε ο κ. Δένδιας τη Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή «περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα».

Ακολούθησε σκληρή κόντρα Λαφαζάνη - Δένδια, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε ότι ο υπουργός έχει δεχθεί επιθέσεις και από τα δυο πολιτικά άκρα. «Είναι επομένως βέβαιο» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, «ότι κάνει καλά τη δουλειά του».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος αποχώρησε από την τηλεοπτική εκπομπή , όπου έγιναν οι δηλώσεις Δένδια, δήλωσε θορυβημένος κάνοντας λόγο για επικίνδυνες ατραπούς.

Μάλιστα επισήμανε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας από το Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται, έκανε λόγο ακόμα και για κατάθεση πρότασης μομφής.

Δεν είναι δυνατόν, επισήμανε ο κ. Βούτσης, να λεει υπουργός, ανεξάρτητα ιδεολογικών απόψεων, για την αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα του 30%, ότι σιγά πάει προς τη νομιμότητα.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής, Αντώνης Αντζολέτος