Τροχαία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Κλείσιμο

Καταδίκη της επίθεσης κατά του Γ. Κεδίκογλου - Κατά μέτωπο σύγκρουση ΝΔ / ΣΥΡΙΖΑ

«Να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη  βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του.

Αναλυτικά η δήλωση Κεδίκογλου:

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την επίθεση κατά του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου. Όπως τονίζει η ΝΔ κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ «στοχοποιεί» κάποιον, σημειώνεται επίθεση εναντίον του. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση και η Νέα δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν βοηθάνε, καθώς δεν τίθεται μόνο θέμα τήρησης των νόμων, αλλά και προστασίας της ίδιας της οικονομίας. Τόνισε ότι χρειάζεται σαφής καταδίκη, προσθέτοντας ότι βλέπει μία διστακτικότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν την κατανοεί. Όπως εκτίμησε πλέον παίρνει θέση, αλλά «με το στανιό». Μάλιστα, είπε ότι αυτό βλάπτει και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

«Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και «την καταδικάζει με τον σαφέστερο τρόπο και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Παράλληλα ζητά από την καθολική καταδίκη των επιθέσεων λέγοντας είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι».

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας. Όπως λέει πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία.

«Η θρασύδειλη επίθεση στην οικία μίας οικογένειας δεν είναι απλά καταδικαστέα, αλλά επιβάλλει στο κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αριστερούς τρομοκράτες», δήλωσε η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας:

«Όταν τα ίδια αναρχικά στοιχεία είχαν επιτεθεί με 5 κιλά δυναμίτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικής προ εβδομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είχε καταδικάσει, ως γνήσιος οπαδός και προστάτης του αριστερού παρακράτους. Η δε Ν.Δ. είχε σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, χωρίς καμία σοβαρή προανακριτική διαδικασία, καλύπτοντας στην ουσία τους πασίγνωστους και σεσημασμένους τρομοκράτες».


Την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».

Το χρονικό της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι του Γ. Κεδίκογλου

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στην οικία όπου διαμένει η οικογένεια του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Κεδίκογλου, στον Λόφο του Στρέφη.

Συμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο του τριώροφου κτηρίου, έριξαν μέσα εύφλεκτο υλικό κι έβαλαν φωτιά πετώντας μολότοφ.

Μεσα στο σπίτι ήταν ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου μαζί με τη σύζυγο και το τρίχρονο παιδί τους.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η φωτιά είχε ήδη σβήσει, έχοντας προκαλέσει μικρές φθορές.

Πηγή: skai.gr