Κλείσιμο

«Κλειδί» στην υπόθεση της λίστας οι καταθέσεις Διώτη - Καπελέρη

Πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, αναδυκνείονται, πέρα από τους κκ Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάνης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Ειδικώς, σε ό,τι αφορά τον ρόλο του κ. Διώτη, αυξάνεται γι’ αυτόν το βάρος της απόδειξης, μετά τον εντοπισμό από τους οικονομικούς εισαγγελείς του ευρήματος ότι το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους φέρει ημερομηνία αντιγραφής την 8η Ιουλίου. Έχει αντιγραφεί δηλαδή επί των ημερών Διώτη στο ΣΔΟΕ και μετά την αποχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών του κ. Παπακωνσταντίνου – και πριν αναλάβει ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα ωστόσο με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, από το περιβάλλον του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη, διαμηνύεται ότι ο ίδιος ούτε αλλοίωσε ούτε έχει αντιγράψει τη λίστα και για το λόγο αυτό θα ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα στους οικονομικούς εισαγγελείς τη Δευτέρα ή το αργότερα την Τρίτη, ενώ ανάλογο υπόμνημα θα καταθέσει και ο προκάτοχός του στο ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου
Πηγή: skai.gr