Ρουπακιώτης: Η δημοκρατία λειτουργεί σε ικανοποιητικούς βαθμούς

Σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία η δημοκρατία λειτουργεί σε ικανοποιητικούς βαθμούς, ωστόσο θα περίμενα ένα υψηλότερο επίπεδο από το πολιτικό σύστημα αντιμετώπισης των προβλημάτων, με αίσθημα ευθύνης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αναφερόμενος στην πορεία διερεύνησης της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι από πλευράς διαδικασίας εξελίσσεται ομαλά. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προκειμένου η Βουλή να φτάσει σε αποτέλεσμα που να παράγει αξιοπιστία, ως πολίτης θα ανέμενε μεγαλύτερη περίσκεψη και τις ελάχιστες προτάσεις από την πλευρά των κομμάτων καθώς δε θα ξέρει κανείς τι να πρωτοπιστέψει.

Τόνισε ότι όπου υπάρχουν ενδείξεις, κάθε κόμμα δικαιούται και υποχρεούται να καταθέσει πρόταση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία απολύτως. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι απαίτηση της κοινωνίας η Βουλή να πράξει το έργο της και να μη σταματήσει πουθενά, καθώς μόνο έτσι θα αποκτηθεί αξιοπιστία στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι συζητείται η σύσταση ειδικού προανακριτικού τμήματος, το οποίο θα διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης στην αναζήτηση υπαιτίων.

Τόνισε ότι, γενικώς, υπάρχει βραδυπορία στη Δικαιοσύνη ακόμα και για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος. Πρόσθεσε ότι έχουν χαθεί όλοι οι στόχοι εκδίκασης χρονικά καθώς οι δικαστές βρίσκονταν σε αποχή αντιμετωπίζοντας προβλήματα λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού του υπουργείου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής είπε ότι αν δεν αντιληφθούμε όλοι οι πολίτες τι κακό κάνει η φοροδιαφυγή στην κοινωνία, τότε, οποιαδήποτε διάταξη και αυστηροποίηση δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πηγή: skai.gr