Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ, καθώς μετά το CD με τα ονόματα, αγνοείται και το αρχικό στικάκι... Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επεξεργασία που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο στικάκι που τους παραδόθηκε προκύπτει ότι αυτό δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το αρχείο με τα ονόματα της λίστας βρισκόταν στα χέρια του τέως ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος είχε ισχυριστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο της λίστας.

Πάντως και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν προκύπτει αν η αλλοίωση των στοιχείων της αρχικής λίστας Λαγκάρτ έγινε πριν παραδοθεί από τον κ. Παπακωνσταντινου στον κ. Διώτη.

Για νέα κατηγορία, αυτή της νόθευσης έγγραφου, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ Διώτης και Καπελέρης. Και οι δυο πρώην εισαγγελείς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ την Τετάρτη στους οικονομικούς εισαγγελείς προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκείμενου να αποδείξουν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους επίμαχους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκαρντ είναι και νόμιμα και φορολογημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγος της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματα τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια απο την ελεγχόμενη κατάθεση του 1.222.000 δολαρίων.

Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, με μηδενικό λογαριασμό στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία ότι ο λογαριασμός αυτός πριν κλείσει είχε 750.000 ευρώ και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλογοσκουφη και φορολογήθηκαν.

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας ότι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφο τους να κάνει κάτι τέτοιο, αφού τα χρήματα τους ήταν και νόμιμα και φορολογημένα, ενώ πρόσθεσαν ότι και ο ίδιος αρνείται δημόσια ότι εχει διαπράξει κάτι τέτοιο.
Πηγή: skai.gr