Κλείσιμο

Η αντιγραφή της αλλοιωμένης λίστας έγινε μετά την αποχώρηση Παπακωνσταντίνου, πριν δοθεί σε Βενιζέλο

Στις 8 Ιουλίου του 2011 φέρεται να εχει αντιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πήγες, το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και περιέχει το αλλοιωμένο αρχείο της λίστας Λαγκαρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιγραφή έγινε έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντινου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν την επακόλουθη ανάληψη του υπουργικού θώκου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη. Ο ίδιος ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πως παρέδωσε το επίμαχο στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη, αλλοιωμένη αντιγραφή του Ιουλίου 2011 δεν αποκλείει την ύπαρξη προηγούμενων αλλοιώσεων, στο πλαίσιο προγενέστερων αντιγραφών.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, με έγγραφο τους προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αρνούνται να εισέλθει στις έρευνες για τη λίστα η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

«Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη», σχολιάζει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ημερομηνία «γέννησης» του USB με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται πως η Ιπποκράτους έχει επανειλημμένα αρνηθεί την οιαδήποτε εμπλοκή του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην αλλοίωση της επίμαχης λίστας, με τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το πρόσωπό του ως «πολιτική αλητεία».
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Δαμιανός