Καραγιαννίδης: Έχω αντιασφυξιογόνες μάσκες και ρόπαλα με σημαίες ΣΥΡΙΖΑ – σκληρή απάντηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη ότι έχει στην κατοχή του «αντιασφυξιογόνες μάσκες» και «ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ», με τον ίδιο να διευκρινίζει ότι τα εν λόγω αντικείμενα «χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας» και να διερωτάται εάν έχουν κηρυχθεί παράνομα.

«Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον [υπουργό Δημόσιας Τάξης] Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Τα σχόλια του κ. Καραγιαννίδη ήρθαν στον απόηχο δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος γνωμοδότησε ότι καθημερινής χρήσης αντικείμενα οι αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

«Πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;», συνέχισε ο κ. Καραγιαννίδης.

Εμφανιζόμενος αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καραγιαννίδης αποσαφήνισε ότι δεν είναι «υπέρ καμίας βίας», διευκρινίζοντας δε πως δεν κατέχει ρόπαλα αλλά «σημαίες σε κοντάρια».

Παράλληλα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στην υπόθεση της βίλας Αμαλίας, σημειώνοντας πως ,μολονότι «κανένας δεν αμφισβήτησε οτι είναι παράνομη η κατάληψη ενος δημόσιου χώρου», οι «κινηματογραφικού τύπου εισβολές» για τον τερματισμό καταλήψεων δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Καραγιαννίδης είχε αποδώσει την εισβολή στην βίλα Αμαλίας σε «μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές», προσθέτοντας μάλιστα πως το εν λόγω σημείο ήταν «αγκάθι στο μάτι της Χρυσής Αυγής», καθώς «προστάτευε μετανάστες και οποιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα».

Αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε σκληρό τόνο απάντησε στις δηλώσεις των κυρίων Καραγιαννίδη και Σκουρλέτη η Νέα Δημοκρατία, με τη Συγγρού να σχολιάζει δηκτικά πως, «απευθυνόμενος προφανώς στους κουκουλοφόρους», ο κ. Καραγιαννίδης τους αποσαφηνίζει πως προκειμένου «να αναβαθμιστούν και εκείνοι σε βουλευτές του κόμματος, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον δύο ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και να έχουν εντρυφήσει στον “τσελεμεντέ του αναρχικού”», καταλήγοντας πως αυτές οι συμπεριφορές επιβεβαιώνουν «πλήρως την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» και τη «θλίψη» του για τις «ανεύθυνες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας πως αυτές «οποίες νομιμοποιούν πολιτικά την χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ».
Πηγή: skai.gr