Σύγκρουση Μανιάτη - Δρίτσα για το ρόλο Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ

Για «άθλιες διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει να ρίξει την κυβέρνηση».

«Είχαμε βομβαρδιστεί με διαρροές και φήμες, άρα ας τα πάρουν πίσω κι ας ζητήσουν συγγνώμη για αυτές τις άθλιες διαρροές, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για απόπειρα «εμπλοκής συγγενικών προσώπων» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην όλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε χθες τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου σε σχέση με το χειρισμό της λίστας Λαγκαρντ.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως η αξιοποίηση τις λίστας Λαγκάρντ δεν ενέπιπτε στις αρμοδιότητες του κ. Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, αλλά στα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως «το ΣΔΟΕ και οι τμηματάρχες», τονίζοντας δε πως «σε μια εποχή που τα πάντα βρίσκονται σε πολιτική ρευστότητα είναι πάρα πολύ εύκολο να γενικεύει κανείς».

Τέλος, ο κ. Μανιάτης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως «θέλει να ρίξει την κυβέρνηση»

Δρίτσας: «Πασοκιές» τα σχόλια Μανιάτη

Σκληρή απάντηση στον κ. Μανιάτη επεφύλαξε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας «πασοκιές» τις δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και διερωτώμενος εάν θα «αποφασίσουν κάποτε ότι το κράτος δεν είναι φέουδό τους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δρίτσας επεσήμανε πως η Κουμουνδούρου δεν δείχνει ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, αλλά τους «δύο πανίσχυρους υπουργούς που χειρίστηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη λίστα, δηλαδή με απόκρυψη».

«Το κουκούλωμα είναι η στρατηγική τους. Ανάλογα με τις σκοπιμότητες τις πολιτικές θυσιάζουν τον πιο αδύναμο κρίκο», κατέληξε ο κ. Δρίτσας, αντιτείνοντας πως η «συγχορδία» των συμπολιτευόμενων κομμάτων, σε συνδυασμό με τη Χρυσή Αυγή, «έσπευσαν να κλείσουν την υπόθεση».
Πηγή: Επιμέλεια: Ζηνοβία Σαπουνά