Κλείσιμο

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κομμάτων (upd)

Μήνυμα αισιοδοξίας για το νέο έτος και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης θέλησε να περάσει στους πολίτες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Μιλώντας πολλές φορές σε προσωπικό τόνο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε έναν μικρό απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Να μετατραπεί το 2013 σε χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει μνημόνιο και αγορές, και σε χρονιά εξεγερμένης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επίμονη και με την αλληλεγγύη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων για «να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο και να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους».

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να γίνει το 2013 η χρονιά λαϊκής χειραφέτησης ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δρα το λαϊκό κίνημα, με συνέπεια, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα ριχτεί στη μάχη για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της. Να μην εξαπατηθούν ξανά τα λαϊκά στρώματα από τα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» τονίζει ο Περισσός.

Πηγή: skai.gr