Κλείσιμο

Μέρκελ: Ανάγκη μεγαλύτερου ελέγχου επί των αγορών – μακρύς ο δρόμος της Ευρώπης

Τον μακρύ δρόμο που οφείλει να διανύσει η Ευρώπη προκειμένου να εξέλθει από την κρίση αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερου ελέγχου των χρηματοπιστωτικών αγορών από την πλευρά των κρατών υπογράμμισε, κατά το διάγγελμά της ενόψει του νέου έτους, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως δήλωσε η κ. Μέρκελ, τα διδάγματα που πηγάζουν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί πλήρως, με την «σιδηρά καγκελάριο» να σημειώνει πως απαιτούνται μεγαλύτερες διεθνείς προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η «ανευθυνότητα» από την οποία προήλθε το πρόβλημα.

«Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί», συμπληρώνει η κ. Μέρκελ στην ομιλία της, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί τηλεοπτικά το βράδυ της Δευτέρας. Το κείμενο διανεμήθηκε από την υπηρεσία Τύπου της Καγκελαρίας.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ τόνισε πως χρειάζεται να επιδειχθεί υπομονή προκειμένου να εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών κρατών.

«Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση δεν έχει ξεπερασθεί ούτε κατά διάνοια», εκτίμησε η καγκελάριος, η οποία παραδοσιακά εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη όσον αφορά τις προοπτικές της Ευρώπης.
Πηγή: skai.gr