Υπέρ προανακριτικής επιτροπής για Γ. Παπακωνσταντίνου ΝΔ και ΔΗΜΑΡ – θετικό το ΠΑΣΟΚ

Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τάσσονται και τα τρία συμπολιτευόμενα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στον απόηχο των αποκαλύψεων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πως ο πρώην υπουργός αφαίρεσε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από το αντίτυπο της λίστας Λαγκάρντ το οποίο παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ.

Η πρόταση για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον κ. Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η εν λόγω πρόταση απολαμβάνει την υποστήριξη της κυβέρνησης.

«Θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

Θετικά διακείμενο απέναντι στο ενδεχόμενο προανακριτικής εξέτασης εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο νωρίτερα διέγραψε από τις τάξεις του τον κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως πλέον «προκύπτει […] προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου» και σαφείς ενδείξεις πως υπήρξε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

«Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται
πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται πως προέβη σε οποιαδήποτε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για μια «άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων [...] με την οποία με την οποία ‘φωτογραφίζονται’ άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί ‘αλλοίωσης’». [Διαβάστε το σχετικό θέμα ΕΔΩ]
Πηγή: skai.gr