Κλείσιμο

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Τρία συνολικά νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Τα πρόσωπα φέρονται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς και να σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο υπουργός που αφαίρεσε τις καρτέλες με τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας.

Οι λογαριασμοί αυτοί, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, περιλαμβάνουν ο ένας 1,22 εκατ. δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.

Σημειώνεται πως άλλες αλλοιώσεις ανάμεσα στην παλιά και νέα λίστα δεν διαπιστώθηκαν κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι 2 ειδικοί οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.

Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας και να συσχετιστεί με το φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην ειδικούς γραμματείς ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου