Απόδοση ευθυνών για λίστα Λαγκάρντ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – αντίδραση και από ΑΝ.ΕΛ

Την απόδοση ευθυνών σε όσους πρωταγωνίστησαν στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ ζητά με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την αποστολή της αυθεντικής λίστας από τις γαλλικές Αρχές.

Η λίστα παρελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, και προωθήθηκε άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια».

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Ιωάννης Μοίρας τονίζει ότι μόνη εγγύηση προκειμένου «να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο», είναι η «ευσυνειδησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης», καθώς «ότι Υπουργείο Οικονομικών και ΣΔΟΕ τελούν υπό τις εντολές μίας συγκυβέρνησης που αποτελεί την πολιτική συνέχεια της προηγούμενης και την οποία στηρίζουν ο κ. Βενιζέλος και όσοι άλλοι έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ από συρτάρι σε συρτάρι επί δύο χρόνια».
Πηγή: skai.gr