Ζεχόφερ: Θα στηρίξουμε τον Σαμαρά ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις

Με τον Πρωθυπουργό του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας και πρόεδρο του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, Χορστ Ζεχόφερ, συναντάται αυτήν την ώρα στο Μόναχο ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές είναι αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και μετέχουν στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της «σιδηράς» καγκελαρίου.

«Θα στηρίξουμε τον έλληνα πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του, δήλωσε, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Ζεχόφερ ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος του βαυαρού πρωθυπουργού σχολίαζε πως η ατζέντα των συνομιλιών «είναι ανοιχτή» καθώς «θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τη [γερμανική] βοήθεια προς την Ελλάδα».

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο Μόναχο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Αύριο, 10 Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς μεταβαινει στο Όσλο, όπου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που εφέτος απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: skai.gr