Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν» τα σενάρια περί φόρου 45% σε εισοδήματα άνω 25.000

Σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για επιβολή φορολογικής κλίμακας της τάξης του 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ προέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Είναι ενάντια στις αρχές, είναι ενάντια στις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη, δεν είμαι εναντίον της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας μάλιστα πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών βαρών που έχουν επωμισθεί τα μεσαία στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να είναι «σταθερό και απλό», προαναγγέλλοντας όμως σκληρές πηγές για τη φοροδιαφυγή.

Όσον αφορά την σχεδιαζόμενη κατάργηση του αφορολόγητου για τα τέκνα, ζήτημα που έχει αναδυθεί ως «αγκάθι» που ταλανίζει τους βίους παράλληλους της συμπολίτευσης, η κ. Σαμαράς, επεσήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το «μεγαλύτερο μέρος των οικογενειακών επιδομάτων».

Παρά ταύτα, ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να είναι «απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της», θέτοντας έως «υπέρτατο στόχο» την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και το να «βάλουμε φρένο» στην ανεργία.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στην προοπτική μείωσης του ΦΠΑ για στο χώρο της εστίασης, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο, συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα το κάνει όταν μπορέσει.
Πηγή: skai.gr