«Πολλά τα θετικά της συμφωνίας»

Είναι πολλά τα θετικά από την χθεσινή απόφαση του Eurogroup είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής Oικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αφορά την μακροπρόθεσμη προοπτική της Ελλάδας και πως θα εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα. Επισήμανε οτι το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν τελικά καλύτερο και απ'ότι περιμέναμε.

Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι καλή για περισσότερους από έναν λόγους είπε στο σταθμό μας ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρόσθεσε ότι λήγει μια μακρά εκκρεμότητα της χώρας από τον περασμένο Μάιο και γίνεται μια επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει πλέον η χρηματοδότηση για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και παράλληλα αποσύρεται ο τοξικός φόβος της εξόδους της χώρας από το ευρώ.
Ανέφερε πάντως οτι υπάρχουν και σημεία αβεβαιότητας όπως το κομμάτι της επαναφοράς ομολόγων που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.

Γενναίο πακέτο χαρακτήρισε μέσω του σταθμού μας ο επικεφαλής διευθυντής τρέχουσας οικονομικής ανάλυσης της Eurobank, Πλάτων Μονοκρούσος τις χθεσινές αποφάσεις. Συμπλήρωσε πως πρόκειται για πακέτο διατηρησιμότητας του χρέους και κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού έως το 2016.



Πηγή: skai.gr