Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία πράγμα που διαφάνηκε και από τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη του πρώτου γύρου διαπραγματεύσεων.
To επικείμενο ναυάγιο είχε διαγραφεί από νωρίς, μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε το πρωί ότι δεν είναι τόσο δραματικό εάν θεωρήσουμε πως σήμερα ήταν ένα πρώτο στάδιο και πως εάν απαιτείται και δεύτερο θα διαθέσουμε τον απαραίτητο χρόνο.
Αμετακίνητος στις θέσεις του παρέμεινε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος αρνήθηκε τη νέα συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι.
Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε παρουσίασει μία πρόταση η οποία δεν κρίνεται ικανοποιητική από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων ηγετών. Ενώ επιφέρει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη πρότασή του, επιμένει ωστόσο στην περικοπή των δαπανών κατά 75 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει χωρίσει σε δύο στρατόπεδα τους ευρωπαίους ηγέτες. Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε την πρόταση αυτή «απαράδεκτη» καθώς όπως είπε οι μειώσεις θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.