Αντ. Σαμαράς προς Τσίπρα: Τα λεφτά θα τα πάρουμε, και σύντομα

Η ομιλία του πρωθυπουργού ΕΔΩ

Τη διαβεβαίωση ότι η δόση του δανείου των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί εγκαίρως, και ότι αγωνίζεται προσωπικά για να εκταμιευτούν περισσότερα χρήματα, έδωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Θα έρθουν τα χρήματα, και σύντομα. Εγώ παλεύω για τo παραπάνω» διαμήνυσε ο κ. Σαμαράς, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «βιαστήκατε να χαρείτε, θα σάς πικράνουμε. Αυτοί που έλεγαν ότι το δάνειο είναι κακό, τώρα έχουν ανέβει στα κεραμίδια για να έρθει η δόση του δανείου» δήλωσε.

«Κύριε Τσίπρα είστε τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών που καταρρέουν. Την ελληνική κοινωνία την τρομάζετε, σας αποβάλει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι «το λόμπι της παράνοιας που ονειρεύεται εμφύλιους σπαραγμούς, μάς προκαλούν μόνο θλίψη».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε σκωπτικά ότι «η λύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταπληκτική», δηλαδή ότι θα καταργήσει ό,τι έχει ψηφίσει αυτή η βουλή. «Να βγείτε από το κουτάκι με τα στερεότυπα . ‘Όχι σε όλα’ στη Βουλή, ‘ναι σε όλα’ σε όποιον περνάει το κατώφλι του γραφείου σας» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός
επανέλαβε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα θα είναι οι τελευταίες θυσίες για τον λαό εφόσον εφαρμοστεί ό,τι νομοθετήθηκε. «Οι άδικες περικοπές θα αποκατασταθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα είναι μόνιμες και θα δώσουν μεταρρυθμιστική δυναμική στην ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι με τη δόση θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά και θα επιτραπεί η επανεκκίνηση της οικονομίας. «Πριν λίγες ημέρες ψηφίσαμε την πιο σαρωτική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην Ελλάδα συμπληρώνοντσς ότι με ανακεφαλοποίηση των τραπεζών θα φύγει η αβεβαιότητα. Oλοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, θα ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Ήρθε η ώρα των δανειστών».

Το αυτοδιοίκητο της Βουλής δεν καθιερώθηκε για να πληρώνονται οι υπάλληλοι της οχταπλάσιο εφάπαξ. Η πολιτεία θα αποφασίζει για τα οικονομικά τους. Δεν μπορούν κάποιοι να εξαιρούνται από τις περικοπές εξήγησε. «Κάποιοι να εξαιρεθούν ενώ οι άλλοι στενάζουν;» διερωτήθηκε.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας