Γ. Μανιάτης: Εκβιαστικά τα μέτρα – απολύσεις για τους προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ

«Εκβιαστικό» χαρακτήρισε το πακέτο των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος κυρίως στις αλλαγές στα εργασιακά που οι βουλευτές θεωρούσαν ότι είχαν κλείσει από το Φεβρουάριο.

«Έχουμε πολύ δύσκολη κατάσταση ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χώρα έχει διανύσει το 70% με 80% των θυσιών, και θα είναι κρίμα να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απολύσεις όχι μόνο των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και όσων υπαλλήλων στο δημόσιο έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μανιάτης ζήτησε επίσης αναδιανομή πλεονασμάτων μεταξύ Βορρά – Νότου, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, και πανευρωπαϊκή εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων.

«Αυτό που διακυβεύεται στις ψηφοφορίες δεν είναι μόνο η συνοχή της κυβέρνησης. όπου είχαμε επίσκεψη του ΔΝΤ εξαθλιώθηκαν οι κοινωνίες αλλά και τα κατεστημένα πολιτικά σκηνικά» δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. «Ακόμη και αν ψηφίσουν τα μέτρα (οι βουλευτές) ούτε το χρηματοδοτικό κενό βοηθιέται, ενώ για τη βιωσιμότητα του χρέους παραπέμπω σε πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, είναι ανέκδοτο» πρόσθεσε.

Πάντως, η κ. Δούρου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εκλογές, όντας ένα κόμμα που κινείται με υπευθυνότητα.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχους την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, τη μείωση του χρέους και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και αυτό γίνεται με την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε πάντως ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει τη δυνατότητα διακβέρνησης και με 153 – 154 βουλευτές. «Το πολίτευμά μας είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία» πρόσθεσε.

Αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή a la carte στο ποια μέτρα θα ψηφιστούν. «Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να έχει ευαισθησίες στα εργασιακά, άλλοι στις περικοπές στους  ένστολους, άλλος άλλες ευαισθησίες» σχολίασε, ζητώντας την παραμονή του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Για το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ζητά μονομερή διαγραφή χρέους. «Εμείς λέμε ότι το χρέος είναι σύνθετο ζήτημα και ότι η Ευρώπη θα δώσει συνολική λύση στο θέμα του χρέους. Όταν αυτό γίνει θέλουμε να είμαστε εκτός ευρώ και το χρέος να έχει εκτιναχθεί;» διερωτήθηκε.
Πηγή: skai.gr