Λαφαζάνης: Ανέτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προοδεύει – δεν υπόσχεται σαν άλλους

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα έτοιμος να κυβερνήσει, έχοντας ωστόσο σημειώσει μεγάλη πρόοδο προς αυτό το στόχο με τη διαμόρφωση μίας ρεαλιστικής πολιτικής, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο», αλλά «έχουμε κάνει [...] ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό [...], έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Εμείς, παρ’ όλο που κάναμε ένα άλμα από το 4% στο 27% και ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης [...] κάναμε μία υπερπροσπάθεια [...] να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή την κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Νομίζω ότι, επειδή έχουμε τη συναίσθηση των προβλημάτων και δυσκολιών, αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική, η οποία σιγά-σιγά θα αρχίσει να αποδίδει. Εμείς δεν υποσχόμεθα», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε τη διαφορά μεταξύ της θέσης της Κουμουνδούρου και άλλων κομμάτων, ασκώντας κριτική στην ευκολία με την οποία διάφορες πολιτικές δυνάμεις δηλώνουν έτοιμες να αναλάβουν τα ηνία τις διακυβέρνησης, ισχυριζόμενες πως «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, [...] και μετά, όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση, χάος».

Σκληρή απάντηση στον κ. Λαφαζάνη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: skai.gr