Λίστα Λαγκάρντ: Στη Βουλή η δικογραφία για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο

Στη Βουλή διαβιβάζεται -με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη - δικογραφία που αφορά τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργους Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης στην αναφορά του δεν προβαίνει σε αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διαβιβάζει εκτός από τις καταθέσεις των δύο πρώην υπουργών, και τις καταθέσεις των δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη και το ηλεκτρονικό αρχείο - λίστα Λαγκάρντ που έχει στα χέρια του -όπως τού παραδόθηκε- από τον σημερινό επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο.

Με επιστολή του ο κ. Πεπόνης ενημέρωσε την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, πως στη λίστα Λαγκάρντ και στον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα, περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Γεώργιου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη. Στην επιστολή επισυνάπτονται στοιχεία του λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Στο μεταξύ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο υπουργός καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής, και θα τους ενημερώσει για όλα τα θέματα που προέκυψαν από τη λίστα.

«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη λίστα Λαγκάρντ θα αποβεί σε βάρος της χώρας μας γιατί δεν θα μάς ξαναδώσουν στοιχεία», δήλωσε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η Μαρία Σαραντίτη, τέως διευθύντρια διεθνώς οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου