Χ. Σβόμποντα: Τα εργασιακά να περάσουν με τριετή ρήτρα

Ψήφιση του πακέτου μέτρων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά με τριετή ρήτρα ώστε να ξανασυζητηθούν εκτενέστερα μετά την κρίση, πρότεινε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα.

Όπως επισήμανε, δεν περιμένει ότι η τρόικα θα υποχωρήσει στο θέμα αυτό. «Θα ήταν παραγωγικό αν η τρόικα δεν επέμενε σε κάποιες αλλαγές αλλά η πλειοψηφία στην Ευρώπη πιστεύει στις αλλαγές για κακώς εννοούμενους ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε, οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και στην αγορά εργασίας, αλλά πρέπει να είναι και κοινωνικά δίκαιες. «Οι κυβερνητικοί εταίροι θα πρέπει να πάρουν υπόσχεση ότι τα μέτρα θα ξανασυζητηθούν όταν περάσει η κρίση για να προχωρήσουν σε μια μεταρρύθμιση με πιο μακροπρόθεσμη προοπτική» υπογράμμισε ο αυστριακός αξιωματούχος.

Ο κ. Σβόμποντα σημείωσε ότι τα εργασιακά όπως ψηφίζονται δεν είναι πραγματική μεταρρύθμιση. Αναφερόμενος εξάλλου στο τι είπε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το θέμα, τόνισε ότι «είπα στον Κουβέλη ότι χρειαζόμαστε λύση και το ‘όχι’ μόνο του δεν αποτελεί λύση. Μού απάντησε ότι δεν είπε ξερό ‘όχι’ αλλά θέλει λύσεις.»
Πηγή: skai.gr