Κλείσιμο

Κινούμενη άμμος η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει μέτρων

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται τάσεις αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα πράξει το καθήκον του, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς και τη συμφωνία τους που αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Μάλιστα σημείωσε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. για την οριστικοποίηση των μέτρων, καθώς παραμένει το αδιέξοδο όσον αφορά τις απαιτούμενες από την τριμερή αλλαγές.

Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση έληξε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «μια διαρκής έννοια όσο η δημοσιονομική ελευθερία της χώρας δεν υπάρχει».
Πηγή: skai.gr