Αν. Λοβέρδος: Καθολική ρήξη με το πολιτικό/ κομματικό σύστημα

Την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα πράξει το καθήκον του, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς και τη συμφωνία τους που αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Μάλιστα σημείωσε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

Ο πρώην υπουργός
προειδοποίησε επίσης ότι αν δεν παλέψουμε αποτελεσματικά κατά της ύφεσης τότε μπροστά μας έχουμε δύο ενδεχόμενα: είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ, είτε θα μείνουμε στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας.

Ακόμη, υποστήριξε ότι για την ευρεία και επιθετική ύφεση που μαστίζει τη χώρα, δεν έπραξαν τα αναγκαία ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση.
 
Ο κ. Λοβέρδος άσκησε επίσης κριτική στα «δημαγωγικά πολιτικά μορφώματα» που υποστηρίζονται από πολίτες και δυνάμεις, που «ό,τι πελατειακό και παρασιτικό έχασαν ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να το ξαναπάρουν ως ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr