Κλείσιμο

Τα «όχι» της τρόικας στα εργασιακά - Γ. Στουρνάρας:«Επιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή»

Αρνητικά απάντησε η τρόικα στα αιτήματα της Αθήνας για τα εργασιακά και ειδικότερα για το επίδομα γάμου και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, όπως τόνισε την Κυριακή το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας εργασίας του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Πάντως, ο υπουργός σημείωσε «επιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά».

Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα τόνισε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν και την πρόταση της ελληνικής πλευράς για πιο ενεργή συμμετοχή της βουλής στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, θέμα που είχαν εγείρει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός εξέφρασε την άποψή του ότι σωστά η τρόικα είναι αρνητική στην κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή, καθώς αν χρειάζονταν επικύρωση, έρχονταν δύσκολα ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο συντονισμός με τα υπουργεία για τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα προαπαιτούμενα τα οποία «έφυγαν απόψε από το τραπέζι», θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη ενημερώσει για τις εξελίξεις τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, συνεργάτες του οποίου όμως επιμένουν πως ακόμη υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ,
υπήρξε επικοινωνία της τρόικας με την κυβέρνηση για τα εργασιακά και η ακριβής φράση που χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι της τριμερούς ήταν «στα εργασιακά πήρατε το μέγιστο δυνατό».

«Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διατάξεις, ενώ αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα, δήλωσε ότι «κλείνουν ευτυχώς όλα καλά».
Πηγή: skai.gr