Κλείσιμο

Ευ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές

Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, όχι μόνο οικονομική, αλλά ηθική και πολιτική, για να αντιμετωπίσει τις ακραίες δυνάμεις που ενισχύονται στη χώρα μας δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

«Όταν στους πολίτες στην Ελλάδα, παρά τις πολλές προσπάθειες και τις περικοπές, κάποιος εξακολουθεί να κουνά το δάκτυλο, αυτό δεν είναι σωστό. Είναι θέμα σεβασμού» εξηγεί ο έλληνας υπουργός, επισημαίνοντας ότι το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται, καθώς προσφέρεται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική βοήθεια, η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό.

«Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης. Όταν κάποιος ασκεί κριτική για το ότι δεν λαμβάνονται αρκετά μέτρα λιτότητας, πρέπει να σκεφτεί και αυτήν την κατάσταση» τόνιζει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη από την προηγούμενη κυβέρνηση, διευκρινίζει όμως ότι αυτά διορθώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη Ελλάδα και συνακόλουθα μία καλύτερη Ευρώπη με την κυβέρνηση Σαμαρά να είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Η χώρα δεν είναι μόνο μέλος της Ευρωζώνης, αλλά η βάση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι η Ευρώπη χωρίς ιστορία και επίσης χωρίς μέλλον. Η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνον από πλούσια κράτη, αλλά είναι μία κοινότητα πλουσίων και φτωχών, Ανατολής και Δύσης, μεγάλων και μικρών κρατών.

«Αυτή η ένωση δομεί την κοινή ταυτότητα», επισημαίνει, τασσόμενος υπέρ μιας βιώσιμης πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη και της απευθείας εκλογής προέδρου της ΕΕ. «Χρειαζόμαστε πολιτική Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη» δηλώνει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι πολιτικοί στην Ευρώπη είναι συνυπεύθυνοι για την όξυνση των εγωισμών, καθώς δεν προώθησαν επαρκώς την ευρωπαϊκή ιδέα.
Πηγή: skai.gr