Αντ. Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε - Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Θα σώσουμε την Ελλάδα, όσοι το τολμήσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμα του απόψε μετά τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Επισήμανε ότι γνωρίζει τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα και «επί τρεις μήνες καθημερινά αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες διαπραγματευόμαστε σκληρά».

Σημείωσε ότι «έχουμε και στα εργασιακά και σε άλλα ζητήματα αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας και η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται», συμπληρώνοντας ότι το μόνο του κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.

«Από αυτή την ευθύνη», είπε ο πρωθυπουργός, «δεν θα κάνω πίσω, κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητάω τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού ΕΔΩ


Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός απευθύνει μήνυμα, μετά από συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Ο κ. Σαμαράς μετά τη δημόσια δήλωση του, μιλώντας με βουλευτές του κόμματος του στη Βουλή τόνισε «έπρεπε να έχουμε συμφωνήσει απο χθες, δεν έχουμε αλλά περιθώρια. Το σύνθημα μας είναι ανάπτυξη».

«Το πακέτο των μέτρων έχει κλείσει, έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα στα εργασιακά, θα το φέρω στη Βουλή και ας κάνει ο Κουβελης ό,τι νομίζει» δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία βουλευτών.

Κύκλοι από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως με τη δήλωση του ο κ. Σαμαράς λεει ότι θα κάνει όσα ανέλαβε να κάνει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική διέξοδο της χώρας απο την κρίση.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΗΜΑΡ «έκπληξη προκαλεί η δήλωση Σαμαρά στις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας». Η ΔΗΜΑΡ δεν άπαντα στα περί τολμηρών. Με τόλμη και εθνική υπευθυνότητα στηρίζει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο χωρίς να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Τι δήλωσαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης

Νωρίτερα, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Στη συνέχεια το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσήλθε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες ώρες, σε υψηλό επίπεδο με τους ομόλογους του, προκείμενου όπως είπε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι τα τελευταία.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα που δεν συνεισφέρουν τίποτα στα δημοσιονομικά και δεν συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα» και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το εθνικό του καθήκον αρκεί αυτό να οδηγεί σε αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης από τη ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας όσον αφορά τα εργασιακά τις οποίες δεν πρόκειται να ψηφίσει.

«Τα όσα ζητά η τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με αναμενόμενο δημοσιονομικό όφελος», τόνισε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία, θα αυξηθεί η ύφεση.

Τέλος ανέφερε ότι για τα αλλά μέτρα η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr