Σαμαράς: Σύντομα η δόση για να τελειώσει η δραχμοφοβία – τα χειρότερα πέρασαν

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα σύντομα θα λάβει την επόμενη δόση διάσωσης για να καλύψει τις οφειλές της, να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της και να διοχετευτεί ρευστότητα στην οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε συνέδριο της International Herald Tribune που φιλοξενήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε
ο κ. Σαμαράς, η «δραχμοφοβία» θα σταματήσει όταν θα εχει ληφθεί η επόμενη δόση και θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, γεγονότα που θα σημάνουν την επιστροφή των καταθέσεων στη χώρα και την ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες που παραμένουν, τα χειρότερα έχουν περάσει. Προσέθεσε δε πως «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή συναίνεση που υποστηρίζει τις μεγάλες, αναγκαίες, διαρθρωτικές αλλαγές.

»Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπούνε στην ελληνική οικονομία θα είναι περισσότερα από την πρόσθετη λιτότητα. Για πρώτη φορά οι εταίροι μας, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, όλο και πιο κατηγορηματικά, ποντάρουν στην επιτυχία της Ελλάδας. Δεν προεξοφλούν την αποτυχία της, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως μία μοναδική πρόκληση, κάνοντας ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, καθώς η Ελλάδα, όπως εξήγησε, δεν είναι μία φτωχή αλλά πλούσια χώρα, η οποία δεν έχει αξιοποιήσει έως τώρα τον πλούτο της.
Πηγή: skai.gr