Καπελέρης, Διώτης καλούνται ως ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δημιουργεί η κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα -ως υπόπτων- των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής και τη στιγμή που με ερώτηση τους δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φέρνουν στην επιφάνεια νέες λίστες, που -όπως λένε- ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραδεχθεί πως υπάρχουν από τον Μάρτιο του 2010, με καταθέσεις Ελλήνων σε Λιχτεντστάιν και Λουξεμβούργο.

Οι δύο εισαγγελείς, μετά την έρευνα που διεξήγαγαν, φαίνεται να εντόπισαν λόγους για τους οποίους οι δυο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε αδρανές σχεδόν 2 χρόνια, αν και το περιεχόμενό του αφορούσε καταθέσεις περίπου 2.000 Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα.

Όσον αφορά στην εμπλοκή των πολιτικών προσώπων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως για πρώτη φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι εκτός από ένα στικάκι ο πρώην υπουργός παρέλαβε και εκτυπωμένες σελίδες. «...Όταν τον ρώτησα τι τις έκανε, ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε καμία εξήγηση... μου απάντησε ‘δεν ξέρω, μπορεί να πετάχθηκαν ή να χάθηκαν’», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε υποστηρίξει ότι είχε θεωρήσει το εν λόγω υλικό "μη αξιοποιήσιμο" ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται, σύμφωνα με την μαρτυρία του, να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου μόλις 10 ονόματα από τη λίστα, ώστε να καταγράψει το οικονομικό τους προφίλ.

Πηγή: skai.gr