ΥΠΟΙΚ: Δεν τέθηκε ποτέ από την τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών

Με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε φήμες ότι έχει τεθεί από την τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας, με κάτω από 150 κατοίκους. Όπως αναφέρει το υπουργείο, «οι φήμες αυτές –οι οποίες κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο- δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας πριν από μερικές ημέρες μέλος του κλιμακίου είχε αντιπροτείνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα χρήματα που δίνονται από τον προϋπολογισμό του κράτους για την επιδότηση των λεγόμενων «άγονων γραμμών» να δοθούν για να εκκενωθούν τα νησιά με 100 έως 150 κατοίκους το πολύ, προκειμένου να απαλειφθεί το κόστος διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας, που μετείχε στη σύσκεψη, ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους, ενώ το στέλεχος της τρόικας αμέσως αναδιπλώθηκε και η συζήτηση σταμάτησε εκεί.

Από τα λεγόμενα του Κωστή Μουσουρούλη δόθηκε η εντύπωση ότι η Τρόικα επισήμως είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εκκενωθούν τα μικρά νησιά, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τον Υπουργό Ναυτιλίας, ενώ το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τους τροϊκανούς.

Σε απάντηση όλων αυτών ο κ. Μουσουρούλης σημείωσε ότι κανείς δεν του έθεσε τέτοιο ζήτημα και ότι σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, «μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί».
Πηγή: Σωτήτης Μπολάκης