Κλείσιμο

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Α. Μέρκελ

«Επικοινωνιακό φιάσκο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι διαψεύσθηκαν οικτρά όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ειπώθηκε τίποτα καινούργιο, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος».

«Από τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η μεν κ. Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραπέμποντας με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό, ο δε κ. Σαμαράς αιφνιδιασμένος από την σχετική ερώτηση προτίμησε να την προσπεράσει και να αναφερθεί στην ύφεση και στην ανεργία.» σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του Χρήστου Ζώη.

«Η θλιβερή ελλαδική ηγεσία δεν τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα από την τοκογλύφο Μέρκελ, δηλαδή: συμμετοχή της Ε.Κ.Τ. στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαλλαγή του κράτους μας από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η πολιτική υποταγής της συγκυβέρνησης θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο και οριστική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας» σημείωσε η Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει πως η γερμανίδα καγκελαρίας επανέλαβε κυνικά ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr