Γ. Καπελέρης: Μόνο 10 ονόματα μού δόθηκαν από τη λίστα

Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή οικονομικός παράγοντας δεν ήταν στη λίστα με τα 10 ονόματα που παρέλαβε από τον κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης. Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για στοιχεία και καταθέσεις της περασμένης 20ετίας.

«Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν τα ποσά» τόνισε.

Όσον αφορά την
υπόθεση Καρούζου, ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Καρούζο τον Ιούνιο του 2010 μετά από φορολογική καταγγελία που είχε καταθέσει ο Ιωσήφ Λιβανός. Υποστήριξε ότι ξεκίνησαν άμεσα οι έλεγχοι και τον Ιανουάριο του 2011 επιβλήθηκαν πρόστιμα και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία.

Για την λίστα Λαγκάρτ καταθέτουν επίσης διαδοχικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής-, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κύριοι Κλαδάς και Διώτης, αλλά και ο νυν επικεφαλής Στέλιος Στασινόπουλος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι κύριοι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ,
ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε στο ΣΚΑΪ ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος αξιωματούχων και ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Παραθεσμική και εξωθεσμική συμπεριφορά
καταλογίζει στους κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, αφήνοντας αιχμές για παιχνίδια σκοπιμότητας και αδιαφάνειας.
Πηγή: skai.gr