Καταθέτουν Λιβανός και Ζωγραφάκης - Στα ακίνητα εστιάζεται η έρευνα

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα καταθέσουν σήμερα, ο Ιωσήφ Λιβανός και ο Γιώργος Ζωγραφάκης, οι οποίοι με καταθέσεις τους στο ΣΔΟΕ εμπλέκουν τους κυρίους Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η εισαγγελέας θα τους ζητήσει να παραδώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τους καταγγελίες τους.

Υπενθυμίζεται πως από την έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πολιτικούς.

Στο μεταξύ, όπως σημειώνεται στην Καθημερινή της Κυριακής, η έρευνα για τις καταγγελίες κατά των τριών πολιτικών εστιάζεται κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο πεδίο των ακινήτων θα παιχθεί η υπόθεση του προέδρου της Βουλής, καθώς εκείνο που προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών, που έχουν πλέον την ευθύνη των ερευνών -η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου από το ΣΔΟΕ- είναι οι αγοραπωλησίες για δεκάδες ακίνητα του ομίλου Καρούζου, αλλά και οι συνθήκες πώλησής τους και πρωτίστως οι επενδυτικές δραστηριότητες σε κατασκευές και εμπορία ακινήτων με υπέρογκες δανειοδοτήσεις τραπεζών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έχουν ξεκινήσει, ελέγχονται κατά προτεραιότητα πληροφορίες και στοιχεία που ήδη υπάρχουν στη δικογραφία και αναφέρονται σε αγοραπωλησίες διαφόρων προσώπων μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες και κυρίως το παρασκήνιό τους.

Επίσης, η Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει ότι ο Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, επισήμως τις καταγγελίες για τους πολιτικούς τις έκανε στο ΣΔΟΕ στο τέλος του 2011 -η υπόθεση που αφορά τους επιχειρηματίες και τις μεταξύ τους κόντρες είχε ήδη ξεκινήσει από το 2010- δεν προσκόμισε στην κατάθεσή του ενώπιον των αρμοδίων του σώματος στοιχεία για να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα για τον κ. Μεϊμαράκη και τους υπολοίπους.

Μετά την ενημέρωση, μάλιστα, τον Μάρτιο του 2012 της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου από το ΣΔΟΕ για τις καταγγελίες περί πολιτικών, εδόθη εντολή και ο κ. Λιβανός επανεξετάστηκε, δίχως και πάλι να προσκομίσει νεότερα στοιχεία επιβεβαιωτικά των καταγγελιών του.
Πηγή: skai.gr